Friday, 23 December 2011

Holika Holika

I was there during their grand opening just now to witness the ribbon cutting.I couldn't wait actually to meet the No.1 Korean cosmetic brand.Wow...Guess what their products are superb,cute and unique.Far different from other brand not to say the packaging only.I think Holika Holika have their own pride to produce such qualities products. I managed to test some of their products and I really want to make them mine.Hoho..but have to keep in mind that I still have many makeup stuffs and skincare. I didn't buy anything but definitely will come again once I'm out of stock and can't wait for that actually.Can't wait to use Holika's products. OOo..saya macam peminat fanatik pula.hehe...



Holika Holika at 1st floor of Suria Mall



Products I heart

Egg Soap

There are 4 colours for different skins concern

I read a review about this egg soap here. The girl claimed the results can be seen in just 3 days and give 10/10 marks.yay! Enda sabar me tapi kasi habis dulu la skincare yang sekarang. 4 eggs = RM80++, 2 eggs=RM40++


Face 2 change Roller BB Cream

I tried this on my skin.Its pretty good on my skin.Non oily and the roller really blend well the cream compare by using finger or brush. Aduh...saya mau kasi habis cepat2 tu BB cream saya.huhu.. Price RM90++.  Holika have many kinds of BB cream actually but this seriously makes me wanna bring it home.Sabar sajala..


Magic Pole Mascara



Ahhh...this one also pump my heart to have it.But later once I finish up all my mascara. It have pole at the end of the brush.Thats make it different from other mascara. 

Aish...I have many things actually to list down for my next Holika Makeups.I have to wait maybe 3 months to get the egg soap, 3 months to have the pole magic mascara and 1 year to have the roller BB cream. Estimation time to finish up my stock.hehe..but don't get surprise if you scroll down your reading list and find  'My Holika Haul' by Dyana.Hahaha..enda ketahanan sudah tu maksudnya.

18 comments:

Rose Flower said...

Wow something new to hunt!!

dyanared said...

aduh..penasaran sudah sy ros.

Chii said...

sa teda pg ooo...kira mo pg tp kena teman my sis pg tgk2 baju kawin..mlm br sa pg tu pun skjp ja..ada sa try tu roller bb cream...mmg best d kulit..bnyk jg produk yg best2...tp kan...sa suka etude lbh sikit..hehe...sbb lbh murah..

dyanared said...

eya mahal ni holika tp sy suka berbanding etude.ari tu sy beli lipstik etude alergik sy tp pakai jg sbb sy suka kaler dia.sy pakai lip balm dulu utk protection.tu roller mmg kasi smooth & rata kan.mcm my next bb cream kali ni.adeh..menggoda betul

Chii said...

td sa p selective@sasa ada sale gowoonsesang buy 1 free 1. pa lg, sa n sis trus kongsi beli. hehe. puas hati owh dpt gowoonsesang harga rm35!!

sa mo simpan duit la beli holika. oh ya, sa x alergik plak sm etude. tu yg best tu :))

merry christmas!!!

dyanared said...

wah..punya best!sy pun simpan duit ni sambil2 tgu stok sy habis br beli.tp itu sabun telur mcm mo beli skrg.hahaha.Merry Christmas to u too :))

Joanne Juend said...

ini kedai mesti mau singgah selalu.. haha..

anyway, sy igt sy 1org seja yg alergik etude. the other day sy try the BB cream, it gave me a good rashes right after application.. so, no more etude in collection.. huhu..

dyanared said...

Joanne:eya mo singgah selalu tp sy tgu dulu habis stok sy.hehe..ba share2 kalo ada beli holika ahh

ada sy try bb cream jg yg dorg bg sampel.sy pakai pg,ptg timbul sdh rashes.berminyak betul d muka sy.yg lipgloss ok jg tmpt sy

Cherrie.Mia said...

Dyana finally ada saya p Etude House punya smart paper beg dia padahal nail colour saja saya beli pun..mcm mana mo guna telur2 tu?

Aemy Shamy said...

u're there? waaa..awesome! klu dari korea mesti quite top notch jg kan..will go there later ;)

dyanared said...

Semart kan shopping bag dia.sy minta extra tu tp sy tidak ngam sama produk etude la cher.Ohh tu telur boleh buat pencuci muka or mask.sy sdh beli.lol...

dyanared said...

Aemy:eya top notch ni ramai org pegi.no.1 brand from korea dia bilang.sy 2 kali sdh pegi.muahahha..paling tamaha

Junaidi Mohamed said...

Dyana... whoah, ada juga korean kosmetic.

dyanared said...

eya keminatan sdh sama korean brands ni,hehe

kay masingan said...

aisey ada ko p di outlet holika2 pula ni..mula2 xtau pasal ni product tapi dengar di radio suriafm si Velvet kasi promosi..hehe

dyanared said...

Kay:2 kali sdh sy pegi.yg time opening ramai org jd susah mo membeli.mo tgk puas2 dulu kan sama buat research dulu before beli.hehe...2nd time sy pegi br sy membeli tu egg soap.mcm berkualiti produk ni tp mahal sikit la.makeup dia lain sikit dr brand lain.tp sy enda beli makeup skrg beli skincare sj.makeup byk lg

Cherrie.Mia said...

Dyana yg telur mana satu ko beli?saya berminat yg itam tu sebab ada blackhead ba saya tepi pipi...jerawat hilang dah tapi blackhead la pula..

uiyo..tadi saya pigi Etude.memajak abis ba sampai bisuk lagi saya mo sambung pigi beli...ada BB cream kena juala RM20 sebab sales...bsuk saya mahu p tinguk lipstick,shading dgn mo pajak tu mask..ada saya beli eye patch dia tadi..ok ni bawah mata cerah sikit sdh kaler dia berbanding before..they sale only 6.90 saja..

bah review yg telur2x dulu..mcm sini teda Holika oh enda tau la kalau sya yg tida tau..tapi nanti bulan 4 sya blk saya beli tu telur2x.

dyanared said...

Cher:sy beli yg hitam sbb sy ada blackhead di idung.br 3 ari kali sy pakai ni.sy kasi konfom dulu result dia br sy review la ok :))

ahaha...siuk jg ko sampai memajal.ada sales ba kan.sy ada dgr jg tu sales bb krim tp last time sy try bb krim etude keluar jerawat sy jd sy takut mo mencuba.lgpun sy mo setia sama Dr.G.ba mana tau ko ngam sama bb krim etude.mask dia sy suka.alamak...sy pun mo memajak mask dulu la sementara masi sale.hehe

kl belum ada holika2.mcm bln jun 2012 br ada.skrg penang sama KK ja ada.best kan kk kalah ooo KL.ehehe..

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com