Friday, 9 December 2011

Christmas Dress

Saya sangat malas sebenarnya masuk shopping mall sekarang. Hari ini baru terbeli dress untuk digayakan pada Hari Krismas. Berapa hari lagi?? Oh..si Beaty cakap 15 hari lagi. Sebenarnya saya tidak perlu risau about dress sebab everytime saya mau cari dress for christmas or any party, ada 1 tempat ja saya selalu pegi. Ni tempat memang banyak dress yang jenis saya suka. Selalunya round2 dulu butik di CP. Kalau teda yang berkenan baru pegi ni kedai nama dia D&M. Familiar juga kan. Nah..banyak dress di sini tapi pegi yang kedai di belakang tu. Harga dia dalam lingkungan 50-200 la macam tu.Tengok design.Ada murah ada mahal.

Dress D & M lebih kurang macam ni





Tadi jumpa dress yang lebih kurang sama dengan yang gambar last ni. Ada try tapi lupa snap picture. Ohh..memandangkan dress untuk christmas maka saya tidak jadi beli ni dress walaupun saya rasa cantik. Nah..di kampung kami kalau pakai sexy tidak kena suruh masuk gereja. Saya beli la dress yang  membolehkan saya masuk gereja. FYI, fashion gadis2 di kampung saya tu pada zaman dahulu macam artis. Oleh kerana telampau melampau sudah, maka dibuat peraturan mereka yang berpakaian menjolok mata tidak dibenarkan masuk gereja. Hah...bagus juga kan. Kalau tidak tradisi anugerah best dress or sexy dress akan berterusan.

Sebenarnya saya mau juga beli tu dress yang kaler baby blue tu. Not for christmas la. Tapi dress untuk christmas sudah RM140, yang baby blue tu RM120. Kena tunggu gaji bulan 12 la since ada bonus and saya juga ada tunggakan elaun untuk 12 bulan.Ahaha...siok2.

Gambar dress saya?? Ehh..mana boleh kasi tingu. Tunggu la christmas.Surprise murprise!

9 comments:

Grace said...

Numbur 3 tu lawa!

Amanda Gaby Peter said...

semua gereja x kc benar masuk klu bju seksi ni...tpksa pkai yg sopan2...

dyanared said...

Grace:sy punya dress christmas lebih kurang mcm no.3 cuma pjg lepas lutut sama ada diamond di pinggang

Amanda:ada jg sy nampak yg one string oo.dulu di church kami seksi2 jg sampai kena buat peraturan tegas

Gunaqz said...

Saya belum beli dress xmas. Kalau lah saya kurus, saya beli dress yang last tu. tapi apakan daya, saya gemuk. Terpaksa sedar diri dan pakai yang sesuai untuk org gemuk...

Jan lupa post gambar dress xmas ko ahh..

dyanared said...

Gun:sy pun suka yg last tp enda buli pakai msk church.nnt kena halau.tp sy beli juga tu

kay masingan said...

numbur 3 cantik dan mcm ada di wardrobe saya dress mcm itu. kalau x silap la tu..

wency said...

uik..sa suka baju dlm gmbr yg ke3...nice oh..

Va Va Voom said...

Semua pun sa suka...tapi sa takut kalo pakai tu baju nanti mcm tu nangka kena bungkus pula wakakaka...

Rose Flower said...

Wow my choice no. 3!! simple. Just match with a bit accessories and heels or wedges sudah kaotim!!

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com