Thursday, 15 December 2011

Country Song

I was having dinner with friends at Kenny Rogers when someone asked why the same song keep repeating on the air. 'setiap kali masuk KR mesti lagu sama', bilang dia. Well, I'm quite surprise that he doesn't know who is KENNY ROGERS. So now I  doubt if you are like my friend. Dine in KR without knowing who he is. Maybe I can't expect you know KR like me because I'm  a fan of him and a big fan of country songs as country song is not very popular among Asian/Malaysian. Tapi kamu pernah dengar juga kan lagu Taylor Swift.Nah..paling femes country singer abad ini.

Now, let me introduce with you my favourite classic country song.I understand kalau kamurang enda pernah dengar lagu2 kegemaran saya ni.

Kenny Rogers -The Gambler
Ini la pengasas restoran Kenny Rogers yang ayam panggang kurang garam tu. Suka ni saya makan sini.Please tell me you know him ahh.




Willie Nelson-Always On My Mind. 
He is the original singer of this evergreen famous song before Elvis Presley  made his cover. I prefer Willie's version. Suara jantan.Ngam kasi tuju ni lagu untuk EX.muahahaha...




Randy Travis - I Told You So
Laaaa...saya tidak dapat cari lagu yang dia nyanyi 1orang. Ni dia duet dengan Carrie Underwood. This song means a lot to me.dengar ni lagu mesti rindu sama 2 orang kawan baik ni. Sebab selalu main di kereta lama2 dorang pun terminat sama ni lagu. Terus si kawan selalu nyanyi di karaoke. Bilang si kawan asal dia dengar ni lagu dia sedih sebab ingat saya.sob..sob..sob. Jiwang la plak. 




Garth Brooks- Unanswered Prayer
Another favorite song of mine.  This song really motivates you when you broke up with someone. Dia cakap dia bersyukur sebab Tuhan tidak jawab doanya dulu yang mahukan si Siti jadi wifenya sebab si  Ani wifenya sekarang lagi bagus. Nah...we never know what God plans for us kan. Kita nangis2 break sama si anu sekali Tuhan bagi yang lebih baik.



Ohhhh...banyak lagi lagu saya mo letak sini tapi cukupla. Banyak betul lagu country yang saya mo kasi dengar  kamu.Maybe next post. Arggh...tulung jangan....penat kami dengar.hahaha


Ok last ni.Betul yang last.Lagu baru country keminatan saya.Yang di atas tu semua lagu lama.Hahaha


Rascal Flatts-What Hurts The Most



10 comments:

Va Va Voom said...

I'm fan of country songs juga...tapi my bff RoseFlower lagi lagi fanatik sama country songs.

Edith said...

Sya pun minat country songs :)

dyanared said...

VVV:wah kamurang pun minat jg.ehehe...sy pun minat gila sama lagu country ni tp enda femes kan.org pun tidak kenal penyanyinya

Edith:oh tapak kita!

Ashley Easther said...

2 lagu rascal is 1 of my feveret..

dyanared said...

Ester:bikin jatuh cinta suara si Rascal kan

Rose Flower said...

Howdy there cowgal!!! sa pun tidak tau lah macam byk butul similarity kita ni tau mimang scorpion begini kaini ar!!! Im a super crazy fan of country song darling!!! Well i guess you must be a fan of alan jackson, george strait, tracy byrd, brad paisley, etc....kalo sia sabut semua di sini alamat panjang lah comment sia nie!!! Am always cowgal at heart!!!

beaty said...

mari kita menyanyo d..kihaaaaaaaaaaaaaa....

dyanared said...

Rose:hi cowgal.hahaha...eya pjg list kan yg org enda pernah dgr.yg dulu2 punya.suka ni lagu country

Beaty:aduh..hujan kalo sy nyanyi

Cherrie.Mia said...

hmmm..sikit sikit lah minat :)

dyanared said...

Cher:eya tia ramai minat country kalo di Asia ni.hehe

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com