Wednesday, 7 December 2011

Chirstmas Hair Styles

Christmas is coming. Ada sudah baju kamu? Pagi2 sebelum pegi church mesti mo berlawa2 kan.Yang penting jangan lupa perkara wajib. ????   MANDI la....

Semua kali mesti baju baru kan. Makeup pun cantik. Tapi rambut??? Biasanya rambut paling cun pun kita buat kasi curl guna thong. Mau cepat kan. Nah...sini saya kasi suggest kamu style rambut untuk christmas ni. Mana tau ada yang rajin mo style rambut.














Kalau kamu mau belajar ni hair style boleh check sini. Nama ni perempuan Lilith Moon. Hair stylist untuk model Milan and Paris. Boleh visit Facebook dia juga Lilith Moon FB. Banyak dia ajar saya tips and tricks yang model2 di Paris pakai. Aiseh...budak hingusan lagi ni.

Paling malas pun time christmas boleh kasi curl rambut guna paper bag macam si Michelle Phan.


Ini memang senang.Kasi lilit rambut dengan paper bag time christmas eve sebelum kamu tido. Esok Christmas  , Nahh...tinggal buka tu kertas dapat sudah curl. Tiada paper bag gunala apa2 jenis paper. Saya kasi koyak buku latihan adik saya. Yang tiada guna sudah bah...


Atau pun curl guna stokin. Ahh...cuci dulu




Yang guna stokin ni macam ngam untuk rambut panjang yang tiada layer. Tapi kamu cuba dulu la. Nanti rosak rambut christmas kalau tidak menjadi.



12 comments:

Michelle Sung said...

waaah cantik o dia buat..tp rmbut sy masih pndek ni. nda pa la..pakai hairband ja.odoi kasian hehe

Joanne Juend said...

lilithedarkmoon! and michelle phan. haha... two of those yg slalu sy 'admire'..

merry christmas!! ho ho ho...

beaty said...

semua cantik ni d..but mcm susa mah mau buat ni..

sa kasi curl mcm biasa ja lah ni he he he

Gunaqz said...

Mana satu ko pilih Dyana? hehe

Aemy Shamy said...

i love the 4th one...heeee i adore braids but i dont know how to do it myself..huhu..

dyanared said...

Mich:pakai hairband yg kiut miut.ahaha

Joane:senang kan dorg punya tutorial

Beaty:nah sy mo belajar tu daiso ko.ari tu sy tgk2 di daiso tp sy rasa sy enda pandai pakai

Gun:yg kertas sdh sy try.sy try guna stokin dulu.pinjam stokin adik sy.lol

Aemy:me tooo...

Rose Flower said...

Paling2 sia ni kasi blow sija pindik sudah kan. Yang curl pakai paper bag tu pernah sudah sa nampak vid dia tapi teda pula sa praktik2 waktu rambut sia masi panjang tu hari

dyanared said...

Rose:ngam tu kan rambut ko blow dalam.ada sy try tu paper tp mgkn enda ngam sama rambut sy.mcm seripah aini.ahahaha...sy mo try tu stokin la plak.mana tau mcm ct nuraliza

nGiau said...

wahhh!! great tips! thank u!! :D

dyanared said...

Ngiau:thx.just sharing :-)

Cherrie.Mia said...

I love the third pic..cantik ni..smart lagi..tapi rambut saya sdh kembali ke asal lurus balik..saya buat relaxer tuari....pakai hairband saja

dyanared said...

sy pun biasa2 sj.kejar masa mo p church.hujan lg di kg

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com