Thursday, 29 December 2011

Baviphat

Its another Korean brand same like Etude House and Holika Holika. Wallaweh...KK are quite lucky to be selected by them to open their outlet. For Baviphat, there are 2 outlets opened since early 2011. Girls, you can find them in Wisma Merdeka next to Familia and Warisan Square Block D 1st floor.


My Baviphat Haul ;-)



1.Peach All In One Peeling Gel -RM39.90 (Normal price is RM49.90)
2.Apple Lip scrub - RM19.90
3.Collagen Essence Mask Sheet (5's) = RM16.90 (its very cheap for the price of 5's)
4. Pomegranate Juicy Fruit Mask Sheet = RM5.90 (FOC. I guess for being nice with the ladybos :p)


Peach All In One Peeling Gel


The packaging is very cute. I think its a trademark of Korean brands to bottled or packed in cute style.



The peeling gel provided with spoon for hygiene purpose I guess. 1 spoon is enough for one treatment and I guess this will last for long. The peach smell really makes your tummy craving for refrigerated fruits. This peeling gel is functioned as same as gel exfoliater.  It doesn't peel the skin actually. It exfoliates the dead skin and remove dirt deeply down the pore. Skin will smoother than before. If u ever use Ginvera Marvel Gel then you will know how this gel works for your skin. I love this!



Apple Lip Scrub


I don't suffer with cracked lip. I just want back my teenage lip. Pink and smooth. Something that is hard to do due to the age. But there is nothing wrong to have a try. There is nothing wrong to work hard right. Thats why I purchased this lip scrub. I used it once. It leave my lips with smooth and firm condition but a little bit dry. I put lip balm after the treatment. Maybe I have to use few times to see the result and give my verdict about this lip scrub.

The mask sheets is a must for me to grab everytime I pay a visit to new cosmetic outlet. My skin don't have problem with any brand so far. My favorite all the time are;

Pomegranate - to lift and lighten (antiaging)
Collagen Essence - antiaging


Till next post girls and guys.Enjoy your holidays :))

16 comments:

Chii said...

sa ada masuk ni kedai dulu d wisma merdeka tp x beli apa2..skrg ni sa obses btul dgn etude. kira brand korea plg murah la d kk ni (dgn sale hebat itu). lgpun etude ada d 1b, dkt dgn rumah so lg convenient...

most korean products are represent by popular korean artists. sa suka holika2 sbb cn blue n etude sbb park shin hye. baviphat c ft island punya lead - kurang minat. haha. x semestinya sa suka products bdasarkan dutanya. just kebetulan. relevan. :))

dyanared said...

Byk produk etude tida ngam sama kulit sy.thats why enda brpa sama etude.ni baviphat tdk jg abrapa cuma ada some produk yg sy suka.Paling suka Holika2 tp mahal cikit begia.sudah sy beli tu egg soap.ahaha..paling tamaha

My anty beli BB krim 79 like ur sana watson kl rm79 ja.tp watson kk belum ada.kl mcm2 sdh brg korea sana watson

kay masingan said...

cute juga packaging nya tu...

Cherrie.Mia said...

Hello Dyana, kau tau pasal kau lah saya pun terjangkit suka korean product ni. Setakat yg saya beli baru tu Etude nails kaler dia tapi mahu pigi lagi niari senang sikit kalau teda org ikut. Then Hada Labo entah Japan kah Korea kurang pasti tapi buat muka halus ni...tu Etude punya lotion punya comel bottle dia.

Eh lupa,ada juga pula Korean product saya tu SkinFood. Lama sdh saya guna just BBCream dia saya tidak ngam,then lipstick dia too much carbon....bikin itam bibir...

dyanared said...

eya kiut sama wangi bikin semangat mo pakai.hehe

dyanared said...

Cher:hi..enda apa ba terikut pakai kalo ngam sama kulit.Certain produk etude tida ngam sama kulit sy.kalo mask sheet dia ok jg.Hado labo sy pakai yg botol merah untuk antiaging.malam sj sy pakai.yg botol biru sy tdk ngam tu.Japan produk tu.comel tu packaging etude kan tp most korean produk mmg kiut2.

Kalo skinfood sy pernah pakai tu yoghurt mask sj.ok jg.yg lain2 tu belum pernah.Elianto pun korean jg ba.

Michelle Sung said...

wohooo anything from Korea nda lari prkataan 'cute' o kan..pernah sy pakai hand lotion kali tu..wangiii mcm mau makan hehe..aaah i want my teenage lip too...

dyanared said...

bikin lapar kan pdhal skincare punya.beza kan lip kita time teenage.

Rose Flower said...

Ada sia terlimpas tu Baviphat yang hari 2 tu di wisma enda pula sa tau tu product of korea. Teda juga sa masuk.

Holika2 pun bulum lagi termasuk juga.

Etude sudah ada juga terbeli product dia tapi like my sis kan dia pakai tu etude teda ngam di muka dia tu bbcream dia bikin kasih timbul lagi tu blackhead sama uneven skin tone. mayb tidak ngam laitu.

Owh, elianto pun product of korea juga kah ada lagi satu itu

faceshop pun korea juga kalo sia tia silap.

Hahahaha...lama sia tidak melawat ko kan moi, baru niari ni dapat blogwalk tau lah holidays bogia blog pun ikut sunyi hihi...

dyanared said...

Sy pun enda ngam tu BB cream etude naik jerawat sama btul2 berminyak buli guring telur di muka sy. eh...sy pun br update ni bercuti jg blog sy ni.hehe

Wen said...

aku suka la recent updates ko ni.. all about beauty product..smga aku cpt posting, spy cpt beli ni produk2 ko..hahahahh

dyanared said...

enda lama lg tu posting kamu.doa la dpt tmpt yg bgs2.ehehhe...ba lps beli buatla review share2 kita :))

Grace said...

Sa ada beli maskara dia.
Ok la, not bad.
Baviphat n Elianto ja ada di A.S
Happy New Year! semoga kita bertambah gorgeous! xoxo

dyanared said...

oo ko beli mascara baviphat.tada plak sy try tp sy mo holika2 for my next mascara

beaty said...

mcm sa suka tu lip scrub owh..nanti sa mau try lah

dyanared said...

dia buang kulit mati ja ni bet.yg bekas kulit mati sbb kering

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com