Tuesday, 8 November 2011

Mengemas

Last night I reached Kudat after 3 days off to Kota Kinabalu.Macam enda biasa. I actually come down to KK almost every weekend. I only spend my weekend in Kudat if my school have activitiy. Kudat is my hometown but my family and I have been migrated since long time ago. So I always feel KK is my hometown. When everyone of you 'balik kampung' during holiday, myself is different.

After 3 hours riding my 'kuda putih', I touched my legs in kudat or my home around 4.30pm. I came in to my room and feel that I need to tidy up my room.Oh...its messy of course! I started with sweeping but before the cleaning activity, I thought I should use my time wisely so I put mask on my face and my hair as well. Hehe...beauty and cleaning program in one.

The dusty makeup pouch look like as the 1st day I bought them :) .I like collecting makeup pouch.Thats why I have few.


The hanging ears decoration collected in a cubical box. Easy to separate them. This cubical box bought from 1B 1st floor.Another shop like Daiso's concept.



My hair stuffs, lotions, parfumes in one place.





Skin care, nail and lip stuffs. The makeup brushes come with bag but I prefer to put it like that. Easier!


Finally.....


I satisfied with all the effort.
Haha...I threw some of my old and expired makeup thingy. Bye.. bye makeup!

I'm not sure if you notice that there are a lot of pinky stuffs in my pictures above. I have many other things in pink. My carpet, comforter, pyjamas, slipper, washing net, hp, mirror and some unrecognized stuffs are all in pink colour.Later on you will get to know how crazy I am with PINK




14 comments:

kay masingan said...

banyaknya alat2 kecantikan ko Dyana..hehehe
nah, tidy sudah lepas mengemas...saya suka mengemas, bikin keluar peluh, salah satu senaman juga tu..:)

Rose Flower said...

Kemasnya tempat make-up ko hehehehe nicely done!! Sa pun ada tu lotion fleur from cosway kan i luv the smell? another similar thing we have in common tu tempat ko punya lips stuff yang organizer tu i have that one too!!! Luv your hanging ear collection...

Va Va Voom said...

Fuyooo kemas oh..banyak juga barang2 kecantikan ko ne..heheheh

dyanared said...

Kay:aduh kay,ko belum nampak lg yg di dlm laci2 tu byk lg brgan kecantikan.wakakaka...

Rose:Eya sy suka sgt tu lotion fleur.cuba ko terai yg hand cream watson,sy rasa ko suka jg tu baunya.hehe...senang susun guna tu organizer kan.kasi buang2 ja lps tu tutup.enda sdh nampak semak dia.Tu cubical box actually buli modify dia punya cubical tu.siuk..

VV:byk lg tu di laci sy kasi tapuk.hobby baini kumpul brg kecantikan.sometime sy bg mumy,adik or kwn2 kalo boring

Junaidi Mohamed said...

Macam citer glee lagi tu aku tengok... La kudat-kk-kudat... memang jauh giler aku rasa. Bagus lagi kk-Lawas-Limbang

dyanared said...

Junaidi:hi there...napa mcm glee??sy enda pernah tgk glee actually. enda jauh ba.biasa sdh

Junaidi Mohamed said...

Hai... kan dalam glee tu ada budak2 sekolah tinggi yang suka bermake up... maksud aku bahan2 make up ko tu ba. Hehehehehehehe... tapi aku pun tak tgk tu muvee... dulu time teda citer nak tengok ja. Wahhhhh tak jauh... dulu aku bawa kereta utk servis komputer di SMK Pekan kudat, punyalah jauh aku rasa. MAcam mau berhenti tepi jalan ja... hahahahahahaha, tapi kalau biasa tu okaylah kan... Julai 2011 last sa pergi Kudat.

dyanared said...

Junaidi:oh..sy rasa biasa sj bg perempuan.dan u haven't see all my makeup collection yet.nnt kamu pgl sy tukang makeup plak.hahaha...its just more to hobby collecting this beauty things

Junaidi Mohamed said...

yeah...lain orang lain hobi dia ba kan... just sa teringat tu citer glee bila tgk meja solek ko ba. hahahahahahha...sa pun tak pernah tgk sesetengah dari jenama make tu kali.

beaty said...

sa suka cara ko kasi kemas ur cosmetic..erm sa ada tu yang brown punya organizer tu d..but suda roask..mau beli yang new one ni....

bh d..tu dolly wink...erm okey ka? wah

dyanared said...

Bet:sy letak penahan tu di tgh2 laci organizer spy dia tahan.mcm offer tu skrg di cosway.itu dolly wink ok tp kena sabar pakai.sbb sekali sapu mcm sikit ja coat ni.nipis.mo 3,4 kali sapu br nampak.leceh sikit la mo pakai.

Aki said...

Punya banyak barang2 kau.. he he he.. ^_^.v.. Begini ka pula bilik perempuan kalau kerja sudah?? Ha ha ha.. Yeay,sa ada 3 boxer pink!! ^_^.v..

Wency Elizabeth said...

perhatian, ni amoi mmg byk mekap.. bgus utk dipinjam..hahahh

dyanared said...

WEn:haha..buli bah dtg ja

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com