Tuesday, 22 November 2011

Ayam Masak Lemak Tempoyak

Hehe…ini resipi aku modify dari si Va Va Voom yaitu ayam masak lemak cili api negeri sembilan. Oleh kerana rumah saya ni ada 2 orang gadis bawah umur makanya saya tidak boleh memasak yang hot2. Jadi resepi yang sama dikurangkan cili api, ditambah dengan tempoyak. Tempoyak tu ikut korang sesuka hati brapa banyak.Nak 1 sudu atau bersudu2. Ikut lidah tukang masaknya.Ngeh…Ngeh..


DSC00633


Oh..ini resepi boleh diganti dengan ikan tapi bagus goreng dulu ikannya supaya tidak hancur. Malas juga saya masak sekarang sebab mo makan masakan ibu dulu puas2. Ching!Rolling on the floor laughing

9 comments:

Aki said...

ching!! Ada orang cuti,jadi surirumah di rumah.. Ha ha ha..

dyanared said...

Ching!ada org cuti kasi gemuk badan!

beaty said...

dui sedap ni..bh d..cuti2 ko masak sedap ahh

Va Va Voom said...

Dowh..may fav juga tempoyak ne moi...sedap tu kalo masak sama ikan juga..nah berliur2 suda teringat-ingat tu tempoyak hehehe

dyanared said...

Bet:Ahhhah..sy suka mamy sy yg masak.sy cuci piring ja.

VVV:miahaha...sy minta kirim ja kwn sy dr ranau tu tempoyak.eheh..ada org enda lama memasak laini kan.

Rose Flower said...

Wah punya main sedap sa nampak...bah buli lah ko kasih masak ni time cute blogger gathering nanti dec ni hehehehe...eh ko p kah tu???

dyanared said...

Kalo habis kna makan sedap la mangkali tu.eh..enda sy ikut tu Rose.Low profile ni saya.kekeke...bah injui2 ja kamurang nnt ya :-)

kay masingan said...

sedap ooo..teringat kwn pahang sia masak masak lemak tempoyak ikan patin..

dyanared said...

Kay:sedap tu ikan msk tempoyak tp sy enda mkn ikan patin.natau napa family sy tdk mkn jd sy pun terikut la

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com