Wednesday, 23 November 2011

Makeup Remover

Ching! Dulu2 saya ada janji tu mo buat review pasal my makeup remover kan. Nah….



makeup remover

Jangan ditanya kenapa saya ada few makeup remover. Saya memang suka kumpul barang2. For me its ok to have few because last2 semua pun habis juga saya pakai.No worry! Lagi pun saya memang orang yang mengamalkan double cleansing. Even pakai powder seja pun saya tetap cuci guna makeup remover juga. Saya tidak harap tu facial wash buli kasi bersih segala kotoran di muka saya. Itu sisa kotoran yang masuk pore lama2 akan jadi blackhead! Baring teeth smile

Its my personal opinion ya.Lain orang lain perasaan juga kanRolling on the floor laughing

SILKYGIRL Hydra Clean
Ini cream based. Buli kasih hilang waterproof mascara and semua la jenis makeup. OOO…kecuali tu ZA mascara dia hilang power. Tapi saya tetap suka dia.


Maybelline Makeup Remover.
Yang ini lagi power dari Silkygirl sebab dia busi kasi hilang tu ZA mascara. Tapi…saya tidak berapa gemar pakai melainkan untuk buka mascara. Ini oil based. Saya tidak suka lumur muka saya dengan minyak. Minyak ya minyak! Kalau kamu tidak cuci betul2 tu sisa minyak di muka nescaya jadila blackhead and oil seed macam ni…


oilseed

Ini saya baca dari internet jua ni. Then bila saya pikir2 balik macam betul juga. Tu minyak masuk dalam pore. Bila sudah banyak,jadila la oil seed. Errr…namau2. Sebab tu kalau tidak perlu sangat saya tidak mau guna yang oil based punya makeup remover. Prevention better than cure dia bilang tuh..


Bio-essence Deep Cleansing Milk
Lebih kurang macam SilkyGirl. Cuma ini dia claim banyak sikit benefit & ada vitamin E. Jadi mestilah saya suka kalau barang yang disebut bervitamin2 ni.


Mandom Beauty Sebum Cleansing Express
Water based.Dia cakap tidak payah cuci guna facial wash. Buli trus tido lepas guna ni. Erm..buli percaya ka?  Tapi betul dia kasi bersih segala makeup sampai bersih. Kulit terus segar macam perasaan baru lepas mandi.Sejuk ja kulit. Rasa memang kulit bersih la. Walau macam mana feel bersih pun,saya tetap cuci guna facial wash juga selepas tu. Safety bilang tu. Melainkan betul2 tiada air bulila eskep.

Lepas buat entry ni, secara kebetulan si Xiaxue buat entry about Mandom cleansing product tapi saya confuse dia kasi nama ni produk Bifesta. Erm.Mungkin saya yang salah tengok nama. This is Japan's product so saya memang tidak pasti kalau tulisan Jipun.Saya berabis jua cari nama dia tapi last2 sy jumpa Mandom Beauty ja sana label.Wateverla nama dia tapi produk yang sama jua ni. Xiaxue cakap plak ni produk cleansing no.1 di Jipun.Ehehe...wow bangga plak saya.Tapi erm...agak mahal baini sama cepat habis. Tapi apa yang saya tahu water based la cleansing yang paling bagus untuk muka saya walaupun mahal. Bah kalau kamu mau baca Mandom/Bifesta cleansing Xiaxue ada di  sini. Siuk jua ni cleansing sebab ada banyak jenis ikut kesesuaian kulit.

Ok, paling disukai ialah Bio-Essence sebabnya efektif sama murah sikit dari Mandom/Bifesta.Rolling on the floor laughing

9 comments:

Armstrong said...

Arrrggh... bikin takut juga tu oil seed. Mcm sia ada ni, kalo nda silap... sia pigi tinguk cermin dulu ya. kbye. Hahaa nda ba.

Nanti la tinguk. For now, just wish you a happy midweek, Dyana! ;)

Chii said...

mandom tu di mana beli?

dyanared said...

ARm:tembirang jipun btul ko ni.itu oil seed tua2 br kuar.Happy thursday & Ching!

Chii:itu mandom ada di watson.byk korean n jipun produk sana skrg.tp cpat habis & mahal tu mandom sbb tu enda brpa suka

beaty said...

sa pakai silky girl saja ni..yuck dei tu maybeline dia kasi tumbuh oil seed ka? deiii bikin geram ni

dyanared said...

Bet:saya terbaca somewhere la.Bkn Maybelline but any oil based makeup remover.Jadi sy just avoid tu oil based makeup remover.bgs mengelak kan.eye cream pun buli kasi oil seed jg.pakai eye serum/essense la

Rose Flower said...

Sa suka ni post!! well done...

dyanared said...

Rose:makasih!

Michelle Sung said...

eeee bkin geli o yg oilseed tu..tpikan mcm ada simptom2 d bawah mata sa o.eeee OMG..what should i do? ari tu ada kwn mau bgi free makeup remover, oilbased..nasib sa reject kekeke

ba sa mncari2 dlu bio-essence or mandom..
thanks for sharing D! :)

dyanared said...

Mich:dulu saya pakai ZA oil based jg.sampai 2btl sy pakai.sy perasan ada oil seed start tumbuh.then sy stop sdh pakai oil based.nasib dia hilang sendiri.erm mgkn sbb sy pakai eye care jg kali.then sy tukar pegi cream based.now ada mandom yg water based ok la.bgs jg mandom ni cuma mcm mahal ckit.kalo enda silap mcm rm34 @ 37 tu.enda pasti,lupa sdh.mana2 pun ok jg yg pntg jgn guna sgt tu oil based kalo enda perlu.

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com