Friday, 21 October 2011

Insaf sudah ehh...


Selepas ni aku tidak mau lagi parking kereta di siring-siring jalan. Insaf sudah wei...dulu selalu kena saman parking sebab malas cari parking dan malas jalan kaki jauh. Parking je la sesuka hati di mana si biru (kuda lama) boleh muat. Dapat saman pun boleh sengih lagi sebab RM30 je. Sekarang boleh nangis dapat saman parking RM150.


Kalau saya tau awal begitu mahal sanggup saya bayar parking RM10. Sanggup saya jalan kaki jauh kasi parking kereta sana ulu-ulu. Terpaksa saya tolak bajet shopping untuk bayar saman. Fikir punya fikir, last-last saya tolak tu bajet untuk beli sipik hitam. Dalam hati lain kali la saya beli sipik atau saya cat hitam ja tu sipik rabun saya. Tia apa, hidup mesti diteruskan yang penting saya berazam NO SUMMON anymore. Saya akan menjadi pemandu yang berhemah. Saya dengan sesungguhnya berjanji:

  • Hanya akan parking si putih (kuda baru) di tempat yang ada garis kotak berwarna putih atau kuning atau kaler yang menyatakan 'letak kuda anda disini'.
  • Tidak akan melanggar lampu isyarat.
  • Tidak akan melebihi had laju (ermm...kena sabar banyak ni)
Insaf...insaf...insaf


Oh tukar cerita, si Dyana mau turun KK pegi shopping. Sudah janji sama si Siluk dari Keningau mau shopping togeder-geder. Stok esketu sama sheseidu kami sudah habis. Bilang si kawan lagi dia mau try lenkom sebab tu esketu menyebabkan muka dia bersinar-sinar sampai silau mata. Jadi aku pun mau menyibuk   mana tau boleh buang duit lagi sana lenkom. Lepas tu mau melawat ESTUDE house sana 1B. Pendek kata kami mo bershopping yang kecantikan punya barang. Masa di maktab, kami bilang si Siluk biarla kita kena posting di ulu-ulu tapi yang penting mesti pakai esketu. Yang penting muka mesti bersinar-sinar. Ya semangat jaga muka. Apa bilang tu.....'kerana diriku begitu berharga'.

Selamat berTGIF u olls. Patuhilah peraturan jalanraya.Nanti kena saman menyesal lari bajet!




11 comments:

Red Cherry and Avocado said...

Ha-Ha saya pun pakai esketu. Tapi inda tahu lah muka saya jadi sangat berminyak. Terus saya tambah pakai Olay lagi sebab terpedaya iklan sama iklan terus muka saya ada jerawat pasir macam rashes. Saya tetap juga continue pakai ni 2 brg almost two years sampai la jumpa review pasal Olay yg buat muka berjerawat. Then baru 3minggu ini saya stop. SK-II pun saya stop,muka terus jadi sensitif.Kena mata hari saja muka merah and gatal. Beside,saya baru sedar toner saya expired. Gara2 mahu jimat pakai sikit2 tu barang teruus expired b4 habis..Oh Dyana ko ada tips mahu kasi ilang Jerawat pasir?

Saya pun lari budget..grrr gara2 bil telepon.

dyanared said...

Cher: sy punya petua kasi lari jerawat pasir lain sikit.jgn meh ko ketawa kalo sy ckp.sy pakai ubat anti fungal @ kurap yg jual sana pharmacy atau mana2 kdai ubat.bah..jgn ko ketawa sa bilang tu.harga tdk sampai rm10 tp sgt mujarab kpd sy.setakat yg krim anti jerawat,blemish yg jual sana watson atau sasa tu tada kesan sama sy.lps tu kena buat peeling atau microdermabasion utk hilangkan sel kulit mati.itu si dyana punya tips la.selamat mencuba jika berminat.hehe

Aki said...

ha ha ha.. apakah,suka betul kena saman kan.. parking lagi sembarang.. :-p

dyanared said...

ermm..saya insaf sdh saya bilang tu aki.mahal betul.kalau saya paking betul2 tu rm2 ja sy byr skrg sdh berfulus2.tp last sdh ni sy kna saman.namau sdh.namau!

kay masingan said...

nah, minggu dpn saya kena selesaikan saman parking..adeh..kwn hntr sia p aport, then dia parking di tempat yang x buli parking (kami x tahu x buli parking sana), jadi sebab saya yang mybbkan dia kena saman, saya kena bertanggungjawab lah..adehhh

dyanared said...

Kay:mahal oo kan saman paking skrg.trus sy insaf

beaty said...

dei sa lum pernah kena saman..sa tiada 'KUDA'..he he eh..bah jangan lagi parking d tempat yang bukan sepatutnya ahh..he he melayang duit..sayang tu duit bikin beli makanan lagi bagus

he he

dyanared said...

Beth:eya byk buli buat sama tu 150.sob sob sob

Grace said...

Happy shuping esketu..kelazz cekgu ulu pakai esketu.
Jadi cekgu mesti presentable, barulah murid lelaki terkesima dan murid perempuan tidak mengumpat.LOL

Wency Elizabeth said...

aku pn baru kena saman 2 minggu lepas..tp belum tbayar lg..teda masa.. ba apa la ko beli td? hihi..mcm shopping byk ko td tu tau..haha

germaine said...

Hee~ kesian si kuda putih kena saman.. lain kali mo ikat dia d stable yg ada pagar kuning da tu kan.. ;p

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com