Friday, 27 January 2012

Beading

I spent my holidays with this;


It took about 1-2 hours for neck section beading (depends on the patern). Need a lot of patient and passion to complete the task.





This look like a sakura theme I think. Didn't planned it. I bought some colored beads and usually what I planned is not what the outcome will appear. Main hantam saja...



Just a simple beading for my new baju kurung. As long as it pop up a bit my attire.

12 comments:

Michelle Sung said...

waa rajin dan pandainya hehe..skrg my mom pun suka bt sndiri ni. nda paya hntr pg kedai kan D..

Aki said...

campen sudah ko ni.. he he he.. mo hantar buat baju tempat ko la.. Ha ha ha..

kay masingan said...

nah, buli sudah buka kedai ni Dyana..:) kalau minat n sabar mesti jadi punya tu.

Dyana said...

Mich:cuti jg kan jd buli la spend time.kalo ada masa bgs jg buat sendiri sbb murah.kalo htr kedai mahal gia.

Aki:eh..yg simple ja ni.buli jg buat yg banyak manik tp mcm belum sanggup mo komit lg.sy pernah buat sampai 1 hari br siap.enda sanggup sy buat utk org lain aki.hehe

Kay:sy mmg minat bj kurung yg ada manik tp kalo htr kedai mahal kan.jd bgs buat sendiri sj

nowriz said...

sy pernah bikin ni tuk baju tunang sy.. klu teda kesabaran.. memang nda siap.. hahaha..

tapi bila suda siap kan.. memang puas hati kan dy.. coz kalau hantar di kedai.. terbang juga barang rm50++.. maka tu beads kan.. baru berapa kos dia.. ;)

Dyana said...

Riz:sy mo tgk baju kawen ko kena letak pearl yg sana pasar pilipin.My dreams jg tu tau mo design bj kawen dgn pearl ala2 rafflesia.lol..ya mo sabar ja ni.kalo buat sendiri kos enda sampai rm10.kos dia sabar sj lebih

beaty said...

ko buat juga begini ka d..sa inda sngka pula ko buat ni..but jimat banyak ni kalau buat sndri.nmpk baju kurung lebih vouge bh kan

Dyana said...

Bet:eya sy buat sendiri sbb sy minat bj kurung manik tp kalo htr kedai err..menambahkan kos sj.sy cuba2 buat ni time sy di maktab.buat yg simple2 sj la.ada jg dulu sy buat yg manik bertaburan mcm 1 hari suntuk sy buat.tp puas hati la

Amanda Gaby Peter said...

bgs sy belajar jg..=)

Dyana said...

Amanda:yg sy buat tu senang sj.kalo mo yg complicated buli google.byk jg di internet ni corak.paling penting mo sabar,palan2 sj

Grace said...

Zaman keja di kolej dulu sa rajin bikin ni barang. siuk tu sambil sambil tinguk tv. Siap kasi jangkit c lydia lagi.kalo mengular d cp mesti cari manik sana tingkat 1.lol

Well then, it was 2008/09.

Sekarang tia suda. Maybe sebab limpas suda sa punya masa.
Sekarang cari baju kurung english cotton. :)

Dyana said...

grace:sy tdk pandai kenal kain ni jenis apa ba.tgk cantik beli la.sy sbb dulu mls pakai bj kurung.skrg ni hari2 pakai bj kurung jd mo la bersantik sikit.nntla sy google apa tu english cotton.hehe

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com