Thursday, 26 January 2012

What Caused By A Maniac?

I'm not sure if some of you noticed for Dyana Diary's invisible mode in blog atmosphere. I did it for about 2 weeks. I privatized my blog and even decide to delete it for good. Some friends did asked through my Facebook about this blog. That was when I still have my FB. Yup, I had delete my FB account last week. All these done just because to protect myself from that MANIAC (if you happened to read my previous entry).

He hacked my personal details from everywhere through internet. He text-ed me ' I know everything about you. Its easy to find you'. I considered that sms as a threat and I keep that sms just in case I have to make a police report. If that maniac happen to read this, please keep in your head that I'm not making a silly jokes when I said I want to bring this matter as a police case. Yes..I mean it. I'm sick with you!

I love this blog even this is just a nut blog but I put my effort on every entry. That is why I re-open Dyana 's Diary to public. But I had delete some personal entries. Half of my entries to be exact. Thats a lot! But I don't want some people with serious thinking, crazy head or bad intention digging up that personal. That is called MANIAC.

I will blog as usual ladies....

19 comments:

Joanne Juend said...

Yay!! ada sda balik :-)

Dora said...

deii nda life jg tu org pandai p stalk smpai bgtu
well, good you are back! Welcome back :D

Chii said...

i noticed ur absence but figured u must have had ur reasons...eii, maniac tu bikin takut la. repot polis klu perlu..

Dyana said...

JJ:eya ada sdh.sy mls mo peduli tu org sdh

Dora:ya mcm teda life.semua benda sy di internet dia hacked.rajin betul.

Chii:mmg bikin takut ni org.sampai adakala sy bergegar.sy simpan semua sms dia jg in case sy nekad mo repot polis

Cherrie.Mia said...

org tu mmg teda life. we r in the same case D. In my case, saya kenal siapa tu org. if you notice,jrg saya letak gambar di blog kalu ada pun my personal pic saya pigi delete balik..mmg berfikir 50ribu kali utk kasi letak gambar di blog ni...FB yg dulu pun delete habis habisan...blog dulu pun delete habis habisan yg ada pun blog baru with new id.

this kind of ppl mmg teda arah tuju hidup,yg dia tahu mahu kasi jatuh org saja...

Dyana said...

Cher:sy pun sudah delete entry yg ada gmbr sy.Benci sy dia buat copy sy punya FB.betul2 tada keja.sy pun fikir ribu kali dulu ni sebelum sy letak gmbr sy walau sy jeles sama blog org lain yg ada byk gmbr.sy ingat mo buat blog br tp sy syg ni blog.jadi biarla tu org.pandai diam jg tu

kay masingan said...

saya sedar juga ketidakberadaan ko tu Dyana..ko komen as gongju (kan?) kalau sudah sampai menceroboh hal2 peribadi bagus ko buat laporan polis o. Bahaya juga tu orang tu..gila. Ba ko hati2 selalu ya n welcome back to blogging world..:)

beaty said...

happy comeback d..sa tertanya2 suda ni knp ko kasi private..

dei tu maniac kanbikin takut..sa suda delete setengah yang personal entry sa ni d..he he he..still revising mana yang mau delete bh ni...lagi pun buli juga kan sa kasi save disk space ni..

Dyana said...

Kay:sy tukar nama sy tu abis even sy mengomen di blog kamu pun dia ikut jg sy.gila btul ni org.last2 sy fikir peduli la dia nnt pandai penat jg dia buat kerja tidak bergaji.tp sy tetap delete yg personal la

Bet:jara sy mo letak yg personal bet.mo hati2 sj la ni.mo letak gmbr pun sy takut sdh

♥Audeanor®♥ said...

Hello Dyana, new follower here. Selamat berkenalan, have a pleasant day :)

Aki said...

I'm sure love stalker, ko suruh dia stalk saya, senang.. :-p.. Ha ha ha..

nowriz said...

wah.. scary jua kalau smapai text2 segala..

Dyana said...

Audeanor:thx for following.will find u later ok :)

Aki:sy tdk tau kalo ko sanggup handle ni org.lol

Riz:eh..sampai sy bgegar gara2 ni org.sy sanggup bkejar blk rumah semata2 mo tutup blog sy bila dia ckp jumpa ni blog.

beaty said...

D..sa rasa tu stalker kan ada motif bh tu..mana tau dia ada dendam kunu..tpi ni urang mmg jaat betul owh..sanggup dia begitu kan

Grace said...

Gosh.
Sangat tidak cool.
Hari tu pun pernah kena stalk kan? Sampai ko tukar nama di FB?
Might be the same person?

Dyana said...

Bet:org ni bkn org yg sy kenal.sy pernah kol dia jg.

Grace:dulu sy tukar nama,skrg sy delete sdh FB tu.bkn jg org yg sama ni cher abis dua2 ni org sy pernah kol

Armstrong said...

You should take snapshots of his wrongdoings like texts or what.

Dui, ada juga maniac macam ni a.

Well, hope ko ok da. Have a good Friday yea, Dyana.

Dyana said...

Arm:hi..arm.eya ok sdh ni.just keep some personal in safe drawer.

Rose Flower said...

Bikin takut juga tu stalker tu. Owh so your FB account teda sudah lah kan. at least i know

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com