Saturday, 10 September 2011

Kisah Yang sangat memalukan

Memandangkan hot news now pasal tax prepaid, so aku nak cerita pengalaman aku paling memalukan sepanjang-panjang hidup kat dunia ni. Pasal prepaid laini.


Pada suatu hari (tak boleh lari guna ayat ni)...aku urgent sangat nak pakai handphone. Aku try call tapi tak boleh call out. Try banyak kali dah tak dapat juga. Try sms pun tak dapat. Check kredit ada baki lagi kalau tak silap ada dalam RM2 ++. Well...zaman study memangla takda duit. Top up pun RM5 je. 


Memang bengang sangat sebab very urgent nak pakai tapi buat hal pulak si Digi ni. So..aku call HELPLINE Digi. Aku dengan perasaan meluap-luap dengan kemarahan.


Dyana: napa eh...aku call tak dapat, aku sms pun tak dapat.Ada kredit lagi ni (Dengan intonasi menahan marah)


So operator tu minta ic no and my sim kad no untuk check my akaun. Aku tunggu sekejap ja then he replied me back




Operator DIGI: Akaun Cik Dyana memang ada kredit lagi tapi dah expired.(kuang..kuang..kuang)


Oh...malunya aku.Nasib baikla muka tak nampak.Kalau tak aku mesti tulis kat sini "mana nak simpan muka aku'.muahahaha....malunya....


Paling malu sebab bajet nak marah.Pengajaran sangat!

7 comments:

Yvonne Iman Felicianus said...

Hahahahah..nakal..

dyanareds said...

sampai skrg sy ingat ini kisah...hahaha...nasib baik bertelefon sj enda nampak muja

Aki said...

hahahha.. lawaknya.. sampai call operator ah..

dyanareds said...

hi Aki.thanks for following me.br start ni.Eya..btul2 marah time tu...hahaha

Izwan dE Omen said...

hahhahaa...adehh ni baru lh...kunun mo kasi marah cust service....hahaha..sekali tgk.....wakakakakaka

✿ Mitchell ✿ said...

astaga... ne bru la paling manang.. wakaka xD kita terlmpau rush on something smpi enda tfkr kn mo check credit expire o tak

dyanareds said...

langsung enda terfikir bah sdh expired.yg sy tau ada kredit lg.trus suara lembut kunu skali dia ckp expired.wakakaka....

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com