Thursday, 29 September 2011

Hui Jia De You huo


Tidak lama dulu aku ter'fan sama si Nora Elena. Sekarang ter'fan sama drama cina ni plak. Drama Hui Jia De You huo (aku tidak pasti sebutannya) ni dulu adalah drama korea bertajuk 'Temptation of a Wife'. Disebabkan rating yang tinggi setinggi Gunung Kinabalu, jadi di 'remake' kepada drama cina pula. Maksud tajuk drama ini kalau dalam bahasa bukan ibunda ialah "Home Temptation".

Setiap Isnin- Jumaat sebelum jam 6 mesti aku tunggu depan TV2. Macam tak senang hidup kalau tidak tengok ni cerita dan tak sabar tunggu keesokan harinya tunggu next episod. Yang best drama ini sangat menyentuh perasaan especially kaum hawa. Untung saja air mata darah memang tak wujud dalam dunia realiti. Sangat kasihan dengan watak Lin Pinru. Suaminya dirampas dengan kejam oleh wanita lain yang juga merupakan adik angkat yang telah dipelihara oleh keluarganya semenjak kecil iaitu si Ai Li. Geram tengok watak Ai Li yang tak kenang jasa. Kalau rajin, cuba baca sinopsis yang saya copy paste dari website drama ni.

The popular Korean drama Temptation of Wife is translated into Chinese in the Hunan TV series Hui Jia De You Huo, which achieved the highest national ratings for a Mainland drama since the glorious days of Princess Returning Pearl. Starring Korean actress Choo Ja Hyun (Scent of Love), Hong Kong starlet Rain Li, and Mainland actor Ling Xiaosu, the urban romance drama tells a captivating story surrounding the hypothesis of "How would I live my life if I were to start again in a different identity?" For Lin Pinru (Choo Ja Hyun), that would mean the metamorphosis from a meek, dutiful housewife to an independent and determined modern woman. Devoted to her husband (Ling Xiaosu), Pinru used to live a simple, happy life. But when she bitterly finds out that he's had a secret affair with her best friend (Rain Li), things culminate in her "rebirth" as a different person to take revenge on those who betrayed her.


Antara pelakon yang kacak dan cantik;


Ling Xiaosu (Shi Xian)


Choo Ja Hyun (Lin Pinru)


Rain Li (Ai Li)


P/s: kalau mau korean look, kenalah pakai kontak lens big eyes macam si Pinru





6 comments:

beaty said...

jam 6 sa masi lagi on da way ni balik umah ni...lama betul sud sa inda tingu TV2 ni..

wah sa fun fan Nora Elana tu

Red Cherry and Avocado said...

kau pun tinguk ni kah?saya pun tiap2 hari kecuali Saturday Sunday. Gila la sanggup ni nda kluar semata2 mo tinguk ni drama. Semua org ckp saya gila sebab masi tengok drama cina RTM.

dyanareds said...

cherry:kegilaan ramai ni skrg.sy pun tiba2 tersangkut sama ni drama.trus kasi pengaruh ahli keluarga.yg ari tu main bola sama jepun kena batal ni drama,trus frust.siuk woo

Red Cherry and Avocado said...

ya saya pun frust gila tu...saya ingat tu drama main awal...bah meradang la konon menyesal tidak buka RTM 2 awal2. Bah bisuk jgn lupa kita tengok.

nc said...

:) was here from Kay's blog.

sa pun suka ni drama ni.. mau abis sda ni kn.. :)

Noor Asha said...

sy pun suka...klu blh adakan siaran ulangan dimasa akn dtg... like,like,like.. :)

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com